کاخ ديبا ميزبان \"گره‌هاي ماندگاردر نقوش پايدار\" است

مدير مجموعه فرهنگي و تاريخي سعدآباد در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: فرش‌هاي به نمايش در آمده در اين نمايشگاه از گنجينه شهابي تبريزي برگزيده شده است.

عشرت شايق با اشاره به اينکه آثار موجود در گنجينه‌هاي فرش هنرمندان کشور را اغلب توليداتي شکل مي‌دهند که به ندرت مي‌توان مانند آن‌ها را جاي ديگر پيدا کرد، اظهارداشت: آثار اين گنجينه نيز يا مربوط به خاندان شهابي تبريزي در طول 70 سال گذشته است و يا آثاري هستند که به دليل منحصر به فرد بودن توسط اين خاندان در طول اين سال‌ها خريداري شده است.

وي ادامه داد: فرش گلستان، فرش هفت شهر عشق، فرش گردشگري، فرش تاريخ سلاطين ايران و فرش يوسف و زليخا از جمله تخته فرش‌هاي نفيسي هستند که در اين مجموعه گردهم آمده اند.

مدير مجموعه فرهنگي و تاريخي سعدآباد با بيان اينکه برپايي اين نمايشگاه تا زمان بافت فرش نفيس صلح و دوستي تداوم دارد، گفت: همچنين قصد داريم در آينده، تخته فرش‌هاي ديگري را از ساير مجموعه داران فرش کشور به آثار نمايش در آمده بيافزاييم.

شايق با تأکيد بر اينکه تا زمان بافت قاليچه صلح و دوستي گنجينه‌هايي از هنرمندان مختلف بافت فرش توسط مجموعه سعدآباد به نمايش گذاشته مي‌شود، ادامه داد: آثار ساير مجموعه داران فرش کشور، دارهاي قالي ادوار مختلف تاريخي و به طور کلي مشاغل مرتبط با رشته فرش بافي در اين فرصت يکساله گردهم جمع مي‌شوند.

وي همچنين از راه اندازي کارگاه آموزشي فرش بافي در آينده نزديک خبر داد و افزود: در فاصله بافت اين فرش و با راه اندازي اين کارگاه، تعداد قابل توجهي از علاقه مندان مي‌توانند به راحتي با رشته فرش‌بافي که اصالتي ديرينه در کشورمان دارد، آشنا شوند.

مدير مجموعه فرهنگي و تاريخي سعدآباد افزود: از آنجا که امکان گره زني براي تمامي اقشار کشور در فرش صلح و دوستي فراهم نيست، لذا مجموعه سعدآباد از همه اقشار و اصناف مختلف براي شرکت در برنامه‌هاي فرهنگي مرتبط دعوت به عمل مي‌آورد.

گفتني است قديمي‌ترين فرش به نمايش درآمده در اين مجموعه مربوط به 70 سالب پيش بوده که رج بافت ان بالاي 60 و از جنس ابريشم است./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387072722